Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/varosit/public_html/bekasikert.hu/templates/ot_corporatetree/lib/layout/tpl.function.php on line 56

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/varosit/public_html/bekasikert.hu/templates/ot_corporatetree/lib/layout/tpl.function.php on line 172
Békási Kert - Sajtó

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/varosit/public_html/bekasikert.hu/templates/ot_corporatetree/index.php on line 136

Strict Standards: Declaration of JParameter::loadSetupFile() should be compatible with JRegistry::loadSetupFile() in /home/varosit/public_html/bekasikert.hu/libraries/joomla/html/parameter.php on line 0

2014.08.23. Gazdakör (DUNA Televízió)

Készítette: csütörtök, 28 augusztus 2014 20:51

Az augusztus 23-án szerepeltünk a Duna TV Gazdakör adásában. 

Tovább...

Konyhakerti világnap a Békási Kertben

FIGYELEM!!! A újságban tévesen jelent meg az esemény időpontja. A helyes dátum: 2014. augusztus 24. (vasárnap)

Tovább...

Egyéves a Békási Közösségi Kert

Az önkormányzati támogatással létrehozott Békási Közösségi Kert alapításának elso évfordulóját ünnepelték a lakótelep „kiskertészei” július 27-én. A Juhász Gyula utca és a Királyok útja találkozásánál kialakított kert idén nyárra már szép termést hozott. A növények gondozói jó hangulatú bográcsozásra gyultek össze az évfordulón. Az eseményen részt vett Szabó Magdolna önkormányzati főtanácsadó is.

Tovább...

ÓBUDA közösséget építünk

2013-ban az önkormányzat megépítette első közösségi kertjét Békásmegyeren. A panelházsá övezetben 1005 négyzetméteren, 27 parcellán gazdálkodnak a városi kertészek.

Tovább...

Kutat fúrnak, fát ültetnek

Felkészültek a szezonra a békásmegyeri közösségi kert kertészei. Míg az ágyásokat elõkészítik a palánták számára, a kert közelében fákat ültet az önkormányzat. A második szezon indul Békásmegyeren, a Juhász Gyula utca és a Királyok útja keresztezõdésénél kialakított közösségi kertben.

Tovább...

Közösen környezetünk védelméért

A környezetvédelem ügye napjainkban versenyfutás az idővel. Ebben a megmérettetésben az önkormányzat más kerületekhez, városokhoz képest is az élmezőnyben jár. Mindehhez elengedhetetlen a lakosok, civil szervezetek aktív részvétele például a takarítási akciókon. Tennivaló azonban mindig akad bőven. Szabó Magdolna környezetvédelmi főtanácsadót a tavalyi év eredményeit összegző környezetvédelmi cselekvési programról kérdeztük.

Tovább...

Közösségi kertek könyvben

A szomszédsági közösségek, a városi mezőgazdaság témakörét járja körbe Rosta Gábor, a Városi Kertek Egyesület vezetője a hetekben megjelent, „Közösségi kertek” című kötetében. A szerző gyakorlati példákon mutatja be a városi kertészkedés praktikáit, a közösségépítés tudnivalóit. Korábbi könyvében, a „Városi tanya” címűben már számos ötletet adott, azóta Budapesten több közösségi kert kezdte meg működését. A most megjelent könyvet elsősorban azoknak érdemes elolvasniuk, akik érdeklődnek ezen mozgalom iránt, és szívesen vágnának bele az önellátás e formájába.

Tovább...

2013.10.19. Zöld Tea (M1 Televízió)

Készítette: kedd, 22 október 2013 22:00

Az október 19-én szerepeltünk az M1 Zöld Tea adásában. A teljes műsor megtekinthető az MTV videótárában:

A kertünkről szóló rész 14:15-nél kezdődik.

Tovább...

Háztáji a lakótelepen

Amit maga termeszt az ember, azt sokkal nagyobb örömmel eszi meg – ezzel az alapgondolattal vágtunk bele a kertészkedésbe. A végső tanulság persze nem ez lett, viszont az elmúlt hónapok fáradságos munkája bőségesen kárpótolt mindenért. Harmadik kerületi közösségi kertünk hosszas tervezőmunka után, július végén nyitotta meg kapuit azon szerencsések előtt, akik időben jelentkeztek a programba.

Tovább...

Közösségi kert Békásmegyeren

Átadták rendeltetésének szeptember 18-án Óbuda- Békásmegyer első városi kertjét. A Juhász Gyula utca és a Királyok útja találkozásánál kialakított területen 26 család gondozhatja veteményesét, és jutott egy külön ágyás a Zipernowsky Károly Általános Iskola diákjainak is.

Tovább...